Fytotherapie

Fytotherapie is de behandeling van klachten en ziekten met natuurlijke geneesmiddelen die uit planten of plantendelen bereid worden.

Fythoterapie is enigszins verwant aan homeopathie, maar er is een belangrijk verschil. Bij Fythoterapie wordt het werkzame plantendeel, zonder enige toevoeging, verwerkt tot een gebruiksklaar geneesmiddel. Terwijl bij homeopathie gewerkt wordt met tincturen die sterk verdund worden met alcohol.

Het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen is waarschijnlijk al zo oud als de mensheid zelf, maar de officiële geschiedenis van de Fythoterapie begint echter zo’n 3000 jaar voor Christus, bij de Sumeriërs. Dit oude volk legde behandelingswijzen en recepten in spijkerschrift vast op kleitabletten. Sindsdien is er door middeleeuwse monniken en 18e eeuwse wetenschappers onophoudelijk verder gezocht naar de weldoende krachten en geheimen van planten……..

Bron: Praktische kruiden- en plantengids
uitg.Herbal Health Publishers ltd
isbn nr.9080489328

Leuk om te weten: Tot 150 jaar geleden was de reguliere geneeskunde veel natuurlijker gericht en gebaseerd op o.a. de Fytotherapie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *